Preuzmite knjigu:"Čudnije od fantazije" na srpskom (Internet verzija u Word-u
2.87Mgb )

 

 

 

 

 

 

 


KAKO SU STVARNO SRUŠENE KULE BLIZNAKINJE U NJUJORKU?


Piše:
Ivona Živković

Od 11. septembra 2001. prošlo je skoro 4 godine, a zvanična verzija po kojoj su teroristi Al Kaide pod komandom famoznog Osame Bin Ladena udarili otetim putničkim avionima u dve kule Svetskog Trgovinskog Centra (STC-a), još je u opticaju. Zanimljivo je da i naši brojni politički analitičari ovo prihvataju (čak i oni potpuno nezavisni), pa i dalje tumače da se Al Kaida, koju su stvorili i finansirali Amerikanci, otrgla kontroli i krenula u napad na svoje tvorce(!) Medjutim, ako bi to bilo tačno, značilo bi da su CIA, FBI i ostale odbrambene i bezbedonosne strukture u "najmoćnijoj državi na svetu" odavno propale. Jer, ako ih tako može savladati jedan Arapin iz avganistanske pustinje, šta im onda sve mogu raditi tradicionalni neprijatelji sa mnogo moćnijim oružjem i logistikom, npr. Rusi, Kinezi, Japanci...

Američki kongres, medjutim, i nakon četiri godine izbegava da istraži i u javnost iznese sve detalje zločina pravdajući se zakonskom odredbom (Patriotski zakon) da bi otkrivanje nekih detalja ugrozilo nacionalnu bezbednost SAD. Misli se, naravno, na navodne propuste u radu nadležnih službi, pre svega CIA, FBI i službi Pentagona koje su "priznaju" zvaničnici, zatajile u medjusobnoj komunikaciji. Prosto, nisu razmenili podatke koje su imali. A imali su ih.

Neokonzervativac Pol Volfovic i sa izveštajem kongresne komisije 9/11.

Ni tužilaštvo ne pokreće proces protiv krivaca za propuste, a mediji, pre svega oni najuticajniji, uporno istrajavaju na priči sa Al Kaidom i Bin Ladenom.

Ali nezvanični istražtelji teraju svoje. Objavljeno je već desetine knjiga, formirano destine Internet sajtova. Iznose se neoborivi i zapanjujući DOKAZI o tome da predsednik Buš i njegovi najbliži saradnici - lažu sopstveni narod i da zvanični mediji manipulišu sa informacijama.

Bivši agenti FBI - Kolin Rouli, Robert Rajt, Sibil Edmunds, bivša kongresmenka Cintija Mekinli (morala da se povuče jer je mnogo pitala), ali i sve veći broj kongresmena, čine sve da zvaničnim dopisima i sudskim putem razmrdaju ostale kolege i probude ih iz korumpiranosti i konformizma.


Dokaza da su kule demolirane kontrolisanom ekslpozijom, a da su iza terorističkog napada krtice u samoj vladi i u službama CIA, kao i kabinetu Predsednika, ima svakim danom sve više. Kao jedan od glavnih stratega ove zavere navodi se potpredsednik SAD, Dik Čejni.
Pored toga za napad se optužuje Izrael, jer je čitava spoljna politika SAD odavno u rukama cionističkih lobija. Najmoćniji je Američko -Izraelski Politički Komitet (AIPAC), koji po mnogima kroji spoljnu politiku SAD. O tome je pre dva meseca vodjena i rasprava u Kongresu, kada su se čule veoma oštre reči na račun predsednika Buša i kada su neki kongresmeni otvoreno pitali za koju državu on radi: SAD ili Izrael? Bila je to rasprava u vezi napada na Irak, jer mnogi već primećuju da Amerika u tom ratu nije imala nikakve nacionalne interese. Šta SAD ima od toga da ratuje sa Arapima, kad od njih može sasvim legalno kupovati naftu, od čega bi i oni sasvim lagodno živeli?
Ali, onda bi ekonomski jake i opasne arapske zemlje okruživale Izrael.
Tako u svojoj knjizi " Čudnije od fantazije" autor potpisan kao Dr. Albert D. Pastore Ph D, upravo na račun cionista iznosi najmonstruoznije optužbe. One se zasnivaju na analizi rada moćnih cionističkih klanova (koje vode uglavnom Jevreji), a čiji su pipci uticaja doprli u sam vrh Pentagona, CIA, FBI. Ovaj klan inače već blizu 100 godina drži u svojim rukama centralnu američku banku (Federalne rezerve).
Njihova politička taktika, po Pastoreu, zasniva se na načelu prikrivenog ratovanja, putem prevare, odnosno medijskim manipulacijama, kontrolisanim i namernim izazivanjem terorizma. Krajnji cilj je izazivanje totalnog haosa (globalnog ratnog sukoba), nakon čega bi se, stanovništvo na Planeti prilično redukovalo, a u potpunoj globalnoj konfuziji formirao bi se Novi Svetski Poredak pod njihovom apsolutnom kontrolom - Novi poredak iz haosa. Deluje sumanuto zar ne? A da li je i dogadjaj u Nujorku sumanut? Ipak, dogodio se stvarno.


OPŠTI TEROR

Napad na STC samo je jedan u seriji terorističkih napada, tvrdi Pastore, koji su oni organizovali, izvršili i odmah krivicu prebacili na AL Kaidu, koju zapravo sami finansiraju i putem medija svaraju mit. Cilj je naterati Ameriku na odmazdu i gurnuti je u neki rat. Ova knjiga dr. Pastorea prevedena je i na naš jezik.

I nedavno preminuli Džo Vials, jedan od najžešćih analitičara ovih modernih sistema ratovanja putem medijskih obmana, svoj poslednji tekst posvetio je upravo predsdeniku Bušu i premijeru Bleru, nazivajući ih "najvećim teroristima i zlikovcima današnjice". O Arijelu Šaronu se već zna da na duši ima smrt nekoliko hiljada Palestinaca pa ga odavno i zovu - Kasapinom Srednjeg istoka.
Važno je još reći da se i medju obične gradjane Amerike, koji su tradicionalno nezainteresovani za spoljnu politiku, uvukao crv sumnje u sopstvenu vladu. O tome se priča u barovima, u prodavnicama, na pijacama.

NIJE BILO POŽARA

Pogledajmo nekoliko detalja koji su evidentni i nelogični.
Od sedam kula STC-a, avioni su udarili u dve, a srušile su se tri. Sve su se urušile na isti način, prosto su se složile, jer im je popustila noseća čelična konstrukcija. A popustila je , kažu plaćeni "stručni" analitičari globalnih cionističkih medija, zbog topljenja čelične armature niz koju se slivalo upaljeno avionsko gorivo (!) Pitate se odmah kako se na isti način obrušila i ona kula u koju avion nije udario (br 7). Od požara koji se preneo na nju, kažu.

Početak rušenja južne kule. Nema požara.

Hajde da vidimo koliki je to požar bio. Da bi se došlo do "dobrog paljenja" (kako bi se istopio čelik), avioni su morali veoma precizno pod pravim uglom da ulete u središte zgrade kako ne bi došlo do razlivanja goriva i njegovog zapaljivanja tek izvan objekta. Prvi avion, koji je udario u Severnu kulu STC-a, uleteo je pod pravim uglom direktno u centar zgrade. Drugi avion je , medjutim, bio manje precizan i zakačio je samo bočni deo zgrade, tako da je velika količina goriva, zajedno sa motorom (vidi se na slici) izletela napolje. Plamen koji izleće iz zgrade takodje se vidi jasno na snimcima. To znači da Južna kula nije bila istom jačinom "potpaljena", kao Severna. Ali srušila se prvo ona. I to već nakon 47 minuta od udara
(udarena je u 9.03, a srušila se u 9.50). Nakon nje, samo 40 minuta kasnije (10:30), na isti način se srušila i Severna kula (udarena u 8:45). Kula br. 7 srušila se tek u 17:25, nakon što je navodno gorela punih 6 sati(!)

Od čega se tako brzo istopila čelična noseća artmatura kula bliznakinja? Armatura je inače bila napravljana od četiri centralna čelična stuba u betonu, koji su prolazili kroz samo središte zgrade. Stubovi su liveni u Japanu i bili su tako elastični da su se, po rečima zaposlenih, u naletima vetra kule toliko ljuljale da su neki dobijali morsku bolest. Jedan od arhitekata, Aron Svirski izjavio je za "Jerusalim post" da su kule bile otporne na udar aviona, jer se o tome razmšljalo prilikom dizajna i da je iznenadjen njihovim rušenjem. Isto je izjavio i rukovodilac kompanije koja je izvodila radove, Frank Demartini. Po njemu, zgrade su napravljene da potpuno podnesu udarac Boinga 707, koji je u vreme gradnje bio najveći avion. "Verujem da bi čak podnela više takvih udara", naglasio je Demartini.


Ali pazite sad ovo: Staklo se topi na temperaturi od 700 stepeni celzijusovih. Temperatura koja se razvila u požar u STC-u dostigla je čitavih 500(!) po nalazima "stručnjaka" i to je bilo dovoljno da se armatura istopi (!?)
Ovo je neobično ako se uporedi sa požarom na kuli Vindzor u Madridu, koji je izbio 20 febriuara ove godine. Kula je bila visoka 20 spratova, a požar je zahvatio poslednjih 11. Gorela je punih 20 sati.

Ostaci nebodera Vindzor nakon požara u Madridu.

Ipak nije se srušila, iako je njena armirana konstrukcija ista kao i kod kula STC-a . STC 1 (južna kula) je gorela u delu od 17 spratova odozgo. Ovaj plameni deo iznad sebe je imao još 6 spratova koji su se održavali na konstrukciji koja je bila zahvaćena plamenom.
Sličan požar je u Venecueli 2004. gašen 17 sati.
I naša zgrada Ušće (bivša CK ) dva puta je udarena razornim bombama, ali se nije srušila. Šta više, lako je renovirana i ponovo je u upotrebi.

Medjutim, pravi stručnjaci znaju da je za kovanje i savijanje čelika porebno bar 1100, a za topljenje 3000 stepeni Celzijusovih. A tolika temperatura nije se mogla razviti samo od avionskog goriva.
Na snimcima se uočava da velikog požara u Njujorku 11. septembra nije ni bilo. Šta se onda dogodilo? Preuzmite brošure na engleskom u PDF-u:

Zavera u zaveri Prvi deo

Zevera u zaveri Drugi deo

 

BIZNIS ISPRED SVEGA

Mnogo toga je jasnije ako se analizira nekoliko poslovnih dilova, koji su se odigrali u to vreme, jer je poznato da je Amerika država biznisa i dolara i da je sve u funkciji profita.

1. Van Romero je zamenik predsednika Instituta za rudarstvo i tehnologiju u Novom Meksiku. Kompanija za koju radi se zove NEW MEXICO TECH. On je stručnjak za eksploziv i terorizam, a posao im je da testiraju nove vrste eksploziva, kao i da obučavaju federalne policajce kako se njime rukuje i kako se vrši raščišćavanje terena od eksplozivnih naprava. Posebno su se specijalizovali za terorističke akcije. Firma godišnje zaradjuje od ugovora sa državom bar 10 miliona dolara.
Baš kod njih obučavani su federalni agenti za vazdušnu odbranu koji su prvi došli na mesto udara (navodno putničkog aviona) u Pentagon 9. septembra.
Kao ekspert za eksploziv, odmah nakon rušenja kula Romero je primetio i izjavio za lokalni "Albukerki žurnal" da je njegov utisak da je rušenje kula izazvano eksplozivnim napravama iznutra, odnosno da je bila u pitanju kontrolisana demolicija.
Ali, posle samo nekoliko dana ova njegova izjava je, "zaboravljena" i sklonjena iz arhive sajta "Alburki žurnala".
TECH je upravo u to vreme bio u toku pregovora sa Pentagonom da ponovo obučava federalne agente. Tako je Romero naprasno zaćutao, kako ne bi kompaniji ugrozio biznis koji ima sa Ministarstvom odbrane (10 miliona, beše?)


2. Prvi poslovni ugovor sklopljen nakon rušenja kula potpisan je sa kompanijom CONTROLLED DEMOLITION (KONTROLISANO RUŠENJE) i vredi 7 milijardi dolara. Ista kompanija radila je na raščišćavanju ostataka zgrade u Oklahoma Sitiju nakon strahovitog terorističkog napada koji je navodno počinio Timoti Mekvej (osudjen na smrt). I ovaj napad je obavljen pod nerazjašnjenim okolnostima i sumnivim motivima.

Kontrosiana demolicija je uradjena sa unapred postavljenim eksplozivom u zgrade. Odličnu stručnu analizu uradio je profesor Steven .E. Jones sa Idaho University.(PDF).


3. Lari Silverstajn je već bio vlasnik zgrade br 7 STC, ali je samo nekoliko meseci pre 11. septembra predvodio poslovni konzorcijum koji je pod zakup na 99 godina uzeo čitav kompleks STC (ukupno je u kompleksu 7 zgrada). Potpisan je ugovor na sumu od 3,2 milijarde dolara. To je prvi put u istoriji da je STC izdat privatniku, a vlasnik kompleksa je grad Njujork, odnosno distrikt Port i Nju Džersi. Sedam nedelju dana pre razaranja proslavljeno je potpisvanje ovog sporazuma. Najam je uključivao zgrade jedan i dva (kule bliznakinje) četiri i pet, kao i 400 000 kvadratnih stopa prostora za maloprodaju. "Meriot hotel" u kuli 3 i Silverstajnovo vlasništvo nad kulom 7 (od 47 spratova) već su bili po zakupom.
Silverstajn je već imao planove da nešto dogradjuje i ruši i preuredjuje, pa ga razaranje i nije mnogo poremetilo, osim možda emotivno.
Kule bliznakinje nisu bile osigurane u slučaju rata, ali su zato novom osiguravajućom politkom osigurane za slučaj terorističkog napada (!) Tako su prodavci dobili svojih 3,2 milijarde dolara, a kupac, Silverstajn, sumu je nadoknadio od osiguranja po dva osnova - na gubitak kapitala i gubitak moguće dobiti. Obe strane su tako, osim emotivnog šoka, finansijski konsolodovane. Uz čistu dobit, naravno. Jer Silverstajn će gradnjom novih kula dobiti godišnje najmanje 110 miliona od rente, a pošto na istom prostoru namerava da gradi 4 kule, to znači dupla renta. Možda je zbog prostora bilo potrebno srušiti i VTC 7? kad se već ruši, nek bude o istom trošku.

Ko je popravljao protivpožarne prskalice?
Da li je izvesni Sekher Hammad imao je propusnicu za zgradu datiranu 5. septemra 2001.? Sa ovom propusnicom omogućen mu je ulaz na 6 podzemnih nivoa Kule 1 (severne) kako bi izvšio "proveru" protivpožarnih prskalica (koje su 11.9.2001. zatajile). Hamad je radio za "Denko Mechanical", ali oblasna njujorška uprava nema saznanja o toj kompaniji. Ko je onda Hammadu odobrio ulaz? Ovo je jedno od pitanja na koje još nema odgovora.

Koga optužuje Lindon La Ruš?
Lindon La Ruš, koji se šest puta kandidovao za predsednika SAD (ispred Laburističke partije), potpredsednika Dika Čejnija naziva "Hitler u Bunkeru", jer sve poslove obavlja sakriven od javnosti uz pomoć saradnika koje prihvata samo ako mu bespogovorno služe.
Kako pritisak javnosti da se otkrije istina o jedanaestom septembru raste, Dik Čejni, po La Rušu, već kuje planove za nov rat. Meta bi ovog puta bio Iran (pominje se i plan za preventivni mini nuklearni udar), a u uzavreloj ratnoj atmosferi koja nastane, veća vatra će zakloniti manju. Jedanaesti septembar će tako postati nebitan, a vreme za napad je idaelno kada je Kongres na raspustu, pa se ne pita. A to je upravo sada u avgustu.
Na žalost, ovakve vatre se poslednjih deset godina iz SAD sve više raspaljuju i sve su ubojitije. A gradjani širom sveta su sve više zabrinuti i besni na SAD.


Zaboravni terorista?
Ako se pitate šta je bilo onda sa arapskim teroristima iz aviona, dobro pitate. Ako mislite na Mohameda Atu i to društvo, razmislite kako je baš njegov pasoš nadjen u ruševinama kula. Neoštećen , naravno, jer kako bi ga onda identifikovali? Zašto je nosio pasoš na unutrašnjoj avio- liniji? Pa zato da bi ga otkrili, zaboga. Veče pre napada u jednom baru zaboravio je čak i Kuran, pošto se prethodno dobro napio za "poslednji put" (što mu inače vera zabranjuje), i izblebetao pred barmenom kako se obučavao da pilotira avionom (!) Eto kakav je to veliki "fanatik" i "džihadista" bio i kako je odan islamu, i kako nepromišljeno je brbljao, a niko ga ozbiljno nije shvatio u zemlji gde su agenti CIA i FBI na svakom koraku (!)

 

Medijska "istina " je presudna!¨

Ali, ako sve to tvrde ABC, NBC, CBS, CNN, UPN, The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The New York Daily News, Time Magazine, Newsweek, People Magazine, US News i World Report, kao i bezbroj drugih medija pod kontrolom istog korporativnog biznisa bliskog cionističkim krugovima, MORAĆETE da prihvatite da je bilo tako. Baš kao što su Srbi u Srebrenici počinili "najveći genocid od Drugog Svetkog Rata".

Objavljeno u nedeljniku "Svedok" od 2.avgusta 2005.